Nenad Tomić

Diplomirani profesor fizičkog vaspitanja

Sportsku karijeru započeo 1986 godine, u plivačkom klubu “Partizan”,  sa kojim osvaja brojne medalje u kadetskoj i juniorskoj konkurenciji.
Iz plivačkog sveta, prelazi u vaterpolo tokom 90-ih godina, nastupajući za dva beogradska vaterpolo kluba, Crvenu zvezdu i Beograd.
Najviše znanja o vaterpolo sportu, stekao radeći sa proslavljenim svetskim trenerom, Nikolom Stamenićem.
Nakon aktivne sportske karijere, zbog studija i naklonosti prema radu sa decom prelazi u trenerske vode. Pored Fakulteta za fizičku kulturu Univerziteta u Beogradu, stručno znanje u radu sa decom u obuci plivanja, stekao u školi plivanja Plivackog Kluba “Obilić “.

Igor Samardžija

Vaterpolo trener

Rođen je u Kninu, a osnovnu i srednju skolu završio je u Obrenovcu, gde se i aktivno bavio ovim sportom. Diplomirao kao đak generacije na Višoj školi i Koledžu u Njujorku na odseku za Finansije i Menadžment. Zvanje trenera stekao je u Rimu, 2004 godine pri Italijanskom Olimpijskom Komitetu.

Trenerskim poslom se bavio u Njujorku, gde je s velikim uspehom trenirao timove Kolumbija univerziteta i Sent Frensis Koledža. Više puta je proglašavan za trenera godine u SAD-u. Vodio je Sent Frensis Koledž na dva finala NCAA lige, gde su 2012. godine osvojili treće mesto i tako ostvarili najveći uspeh u istoriji te škole. Po povratku u zemlju, pridružio se Fakultetu za Sport gde je radio sa Nenadom Manojlovićem na osnivanju Srpske vaterpolo škole. Trenutno pohađa master iz oblasti Sportskog Menadžmenta na istom fakultetu i radi kao asistent na vaterpolo odeljenju.